От Фейсбук профила на Кристиян Шкварек Днес бившият вицепремиер от ПП

...
От Фейсбук профила на Кристиян Шкварек Днес бившият вицепремиер от ПП
Коментари Харесай

Шкварек към Лорер : България трябва да брани своите навсякъде по света

От Facebook профила на Кристиян Шкварек

 

Днес някогашният вицепремиер от Политическа партия Даниел Лорер обясняваше най-нагло, по какъв начин България изобщо не трябваше да се занимава да закриля пребитото в Охрид момче, тъй като не било български жител. България трябвало да пази единствено българските жители, какъвто дори бил един от нападателите. А Християн дефинира пренебрежително, като някой си, който " се разказва в този момент като човек с българско съзнание ", като че ли това не е от голяма важност.

Това не е изключително неповторимо мнение измежду либералите, които късаха ризи да подвигаме ветото и в този момент по всякакъв начин омаловажават протичащото се с българите в Македония, с цел да не излязат отговорни. Това, което е неповторимо е сходно мнение да идва тъкмо от господин Лорер.

Г-н Лорер приключва в Израел. Участва в младежкото придвижване на социалистическата партия в Израел. Той би следвало най-добре да знае, че израелската страна се основава и въздига на практика с помощта на " Закона за завръщане " (חֹוק הַשְׁבוּת) от 1950 г, съгласно който всеки човек по света с един дядо/баба евреин се смята автоматизирано за подобен и може да получи, както и половинката/децата му, поданство. Израел възприема като своя основа същия принцип, съгласно който Християн от Охрид е българин - правилото на кръвта. (За разлика от страни като Съединени американски щати, където в действие е правилото на земята - къде си роден).

България и целият ни държавен уред би трябвало да брани своите на всички места по света, тъкмо по този начин - както Мосад го прави. Израел е образец за подражателство в това отношение, само че може би като млад социалист на господин Лорер му е било мъчно да оцени това, ангажиран да чете Маркс и изяснява по какъв начин границите и народите са отживялост.

 



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР